red red wine go to my head

som jag skrev igår morse var jag hos frissan. jag bad henne slinga mitt hår ljusare upptill, och sen ville jag ha mörkrött/brunrött underhår. kanske kunde hon också slänga in några mörka slingor även uppe i håret för att få det att gå igen i hela håret.
när jag var klar hos min frissa (som för övrigt är sjukt duktig) kände jag mig fin. sen kom jag hem, torkade igenom håret ordentligt och insåg att jag inte alls var speciellt nöjd. slingorna uppe i håret var för ljusa, dem såg nästan rosa ut i vissa ljus. och det blonda var för lite, jag hade mer mörka slingor än ljusa.

ringde ner till salongen och förklarade att jag inte alls var speciellt nöjd med mitt hår, och att det kändes trist att betala såpass mycket och sen inte vara helt nöjd.
hon förstod direkt, och sa till mig att "imorgon kommer du ner hit när du vaknat, så ordnar vi upp detta"

så i morse åkte jag tillbaka ner till salongen. hon kikade på mitt hår och sa "okej, jag förstår hur du menar, vill du att jag ska ljusa upp det igen?" och mitt i allt tog jag ett crazy beslut. "färga hela håret i samma rödbruna färg du slingade det i igår"
sagt och gjort, hon slängde i färgen "red red wine" i hela håret. hon skickade dessutom med mig produkter, färgtoningar och handskar hem så att jag kunde hålla det rött och fint tills nästa gång jag ska komma dit å färga. allt detta helt gratis! 
hon är verkligen underbar min frissa.
nu är jag rödhårig, och jag är riktigt riktigt nöjd.


klipp klipp!

nu springer jag till frissan! jag har en ny tanke kring mitt hår. jag hoppas det blir så fint som jag har tänkt mig.
bildbevis kommer senare!

let your body decide where you want to go, high or low, fast or slow.

ikväll är det the arks absolut sista spelning forever. det kommer kännas konstigt, men också bra. dem slutar på topp. mycket bättre än att ligga lågt, sedan göra en halvbra skiva, och sen dö ut. för hittils har dem inte gjort något dåligt, så ja. dem går av med flaggan i topp.
jag minns spelningarna 2002, 2003. när man stod där längst fram och bara skrek. konserten ikväll kommer nog bli lite lugnare för mig, lite utrymme tack! :D



the ark <3



kulturkalas?

har helt missat att mustasch spelar på götaplatsen ikväll. vem går med mig??!

keep on walking

alla är så glada över att det är fredag idag. alla förrutom jag.... jobbar kvällen idag, och sedan jobbar jag långhelg. vilket betyder att jag är på jobbet från morgon till kväll, hinner åka hem för att sova, KANSKE äta.
riktigt trist, det är ju på helgerna alla andra hittar på roliga saker! men jag får väl tänka på pengarna, i guess.


om ett par veckor fyller min fina thindrabus 4 år. stora tjejen nu! vad ska man hitta på att köpa till en fyraåring?
hon ska visserligen börja på ridskola, men jag vet ju också att hon redan har en massa ridkläder och grejer för detta. och kläder fick hon av mig i julklapp. alla små barn vill ju ha hårda paket?
visserligen fick hon en hello kitty kaffemaskin av mig också, haha, så jävla söt!
har någon ett bra förslag?

fick precis ett sms från DHL. mitt paket från ljuvali har kommit! woho, får se när jag hinner hämta det bara...



fina thindrabus med hello kitty pälsjacka hon fått av oss i julklapp :)


Ljuvliga ljuvali!

äntligen har jag shoppat och gjort en beställning på www.ljuvali.se som förövrigt är fina stinas egna nätbutik.
har väntat i flera veckor på att mina favoritprodukter skulle komma in, då dem tidigare varit slut på lagret, och nu äntligen var dem tillbaka! ska bli så kul att få hem dessa fina köksprylar. för visst är dem fina?



rosa vispskål



rosa muffinsformar i porslin

 


och en underbart söt minivispskål

 

 

bilderna har jag lånat i från www.ljuvali.se


gröna fingrar?

i helgen var jag ute å shoppade. jag köpte som vanigt mest heminredning. tog en sväng förbi IKEA och köpte sjukt mycket växter. helt otroligt!
det blev tre stycken orkidéer, ett stort träd, och så lite andra småblommor i kruka. jag undrar hur länge dessa växter ska få leva hos mig...
köpte väldigt fina krukor också! och på IKEA finns det en jättefin pedistal jag vill ha. dock är den slut i lager både i kållered och i bäckebol... hoppas den snart kommer in!
börjar bli riktigt fint hemma i vardagsrummet nu. jag måste ha fast, vi ska måla väggarna också. måste ta tag i det!
och så måste jag hitta en fin och stor matta. någon som vet vart dem säljer fina mattor?



pidestalen från IKEA. i want!!!




du måste va' sjuk! sjuk, sjuk, sjuk!

förra onsdagen (en vecka sedan exakt) satt jag på jobbet och frös. alla andra svettades, eftersom det var typ värmerekord. men jag frös.efter jobbet åkte jag direkt hem, la mig på soffan och somnade. vaknade sedan efter en timma av att jag istället var skitvarm. fattade att jag troligtvis hade feber, så jag tog fram febertermometern. 39,5?! det kan inte stämma, eller? jag gick å la mig i sängen och däckade direkt...

morgonen därpå när klockan ringde gick jag som vanligt in för att duscha. jag tyckte att golvet gungade och jag blev helt yr. tog tempen igen, 40,5! herregud, snart 41 graders feber. ringde till vårdcentralen och fick komma dit senare under dagen.

läkaren gjorde alla tester man kunde göra. blodprover, urinprover, halsprov... allt! och visst hade jag en infektion i kroppen, men läkaren kunde inte förstå vad som var fel.efter över en timmas undersökning trodde läkaren i alla fall att jag kanske hade njurbäckeninflammation. eller någon typ av blodförgiftning.
jag fick ett starkt penicillin och fick gå hem igen.

 

sov hos mamma för att jag inte ville ligga ensam hemma i en svettig varm lägenhet. mamma baddade mig med blöt handduk, gav mig isglass, och fyllde på cocacolaglaset.
dagen efter vaknade jag med precis lika hög feber, runt 40 grader. mådde skit! jag som trodde det hela skulle bli bättre....
fick besök på kvällen av maggie och joss. vi som skulle göra roliga saker hela helgen! nu låg jag bara nerbäddad i mammas källare med feber.
och så blev hela helgen. gjorde ingenting mer än att låg i feber. käkade lite glass då och då för att försöka svalka av mig. såååå jävla typiskt. när joss äntligen är på besök EN helg i sverige så ska jag ligga sjuk. SÅHÄR sjuk också. jag undrar vad jag har gjort för att förtjäna det....

 

nu en vecka senare är jag tillbaka på jobbet. varit helt feberfri i ungefär ett dygn och det är sista dygnet med penicillin. känns konstigt att sitta på jobbet. jag är van vid att bara ligga i en säng eller möjligtvis i en soffa. har sett 130 timmar (!!!) tre kronor, och nu har jag börjat se första avsnitten av rederiet. spännade spännande!


hot hot hot!

vilken värme vi har i göteorg. senaste veckan har ju varit som en vecka i grekland! riktigt skönt. har tagit långpromenader flera gånger i rad nu i den varma sommarkvällen. måste njuta ordentligt nu!

är sugen på att åka å bada efter jobbet. slutar dock inte förrens 20. någon som är sugen?

sister golden hair

läste i en bekants blogg om hår nyss och kom å tänka på att jag har börjat tappa väldigt mycket hår. visserligen har jag väldigt mycket hår att ta av, har alltid haft väldigt mycket och tjockt hår, så jag är inte direkt tunnhårig än. men jag märker stor skillnad från tidigare.
nu måste jag liksom tömma borsten efter jag borstat ut håret varje morgon...
började käka silica-tabletterna förra veckan igen som ska ge starka naglar och ett starkare hår. förra gången jag åt dem fungerade det, men denna gången har jag inte märkt någon skillnad. inte än i alla fall.
sen ska jag väl erkänna att jag inte vart speciellt snäll mot mitt hår. senaste året har jag nog gjort blonda slingor 5-6 gånger och jag märker ju att håret blir slitet. jag slarvar dessutom mer och mer med inpackningar.
innan gjorde jag alltid en inpackning i alla fall en gång i veckan. nu gör jag det knappt alls...


funderar på om jag verkligen orkar en höst och vinter till med blont hår. det är svårt att sköta på vintern... på sommarn är det fint ändå, när det bleks av solen. då är det också okej med lite mörkare utväxt.
men på vintern behöver man fixa mycket med det. slinga, använda silverschampo, köra inpackningar osv. då är det lättare med ett brunt/rött hår som man bara kan slänga i en schampotoning i när det börjar se trist ut.
jag får fundera... har en tid hos min frissa i slutet på augusti. då får vi se om jag kommer ut mörkhårig eller ej.

 


här var jag rödhårig... 


RSS 2.0